INVITAȚIA ȘI REGULAMENTUL
Turneului Internațonal de Amatori și Veterani la badminton “VARA 2015”
Liga A, B, C
3-5 iulie 2015
Chişinău

Federaţia de Badminton din Republica Moldova are onoarea de a vă invita la Turneul Internațional deschis la badminton, organizat în perioada 3-5 iulie 2015 la Chişinău.
Sunt invitați toți iubitorii de badminton: amatori (începători şi avansaţi), veterani și alți jucători cu vârsta peste 25 ani, care nu sunt primii jucători în clasamentul național.
Scopul și obiectivele turneului:
Promovarea valenţelor culturii fizice şi a sportului;
promovarea modului sănătos de viaţă în rândurile sportivilor amatori din toate categoriile de vârstă;
perfecţionarea măiestriei sportive și consolidarea colaborărilor și a prieteniei între cluburile de badminton din țară și peste hotare.
Locaţie:
Turneul Internațional tradițional de Amatori și Veterani la badminton “Vara 2015” va fi petrecut în incinta Complexului Sportiv Universitar situat pe str. Nicolae Testemițanu, 25/4, or. Chișinău.

Înscriere:
Înscrierea la competiţie începe pe data de 10 iunie 2015 și se poate efectua online până la data de 30 iunie 2015, ora 18.00, la adresa: sash_mbsf@mail.ru sau la numărul de telefon:
+373 68 878 999 (persoana de contact Morari Alexandru, arbitru principal al competiției)
Înscrierile care vor fi trimise după data de 30 iunie 2015 după ora 18.00 nu vor fi luate în considerare.
Orarul competiţiei:
Vineri – 3 iulie 2015, începând cu ora 13:00 – desfăşurarea meciurilor în grupe și meciuri de pe tabelele eliminatorii la probele de simplu.
În funcție de numărul de jucători înscriși și numărul de meciuri planificate ora de începere a meciurilor poate fi modificată de către organizatori, dar nu mai devreme de ora 14.00.
Jucătorii care vin de la distanță pot solicita să intre în concurs mai târziu cu câteva ore, cu
condiția să anunțe organizatorii până în ultima zi de înscrieri.
Sâmbătă – 4 iulie 2015 , începând cu ora 09.00 – desfăşurarea meciurilor rămase în grupe şi a meciurilor de pe tablourile principale, inclusiv semifinale.
Duminică – 5 iulie 2015 , începând cu ora 10.00 – desfăşurarea meciurilor finale și premierea oficială a câștigătorilor
Categorii și probe de concurs:
Liga C (amatori începători) : WS, MS, WD, MD, XD.
Liga B (amatori avansați) : WS, MS, WD, MD, XD.
Liga A (veterani și jucători cu vârsta peste 25 de ani, dar care nu sunt în primii 10 jucători din clasamentul național) : WS, MS, WD, MD, XD
Veterani (+45 ani): WS, MS, WD, MD, XD
Veterani (+55 ani): WS, MS, WD, MD, XD
Veterani (+65 ani): WS, MS, WD, MD, XD
Toate categoriile sunt în sistem OPEN, iar fiecare jucător se va inscrie acolo unde consideră ca este valoarea lui, ținând cont de performanțe, respectul față de jucătorii începători și etica sportivă. La liga C și B nu au voie să participe jucători care deja au căștigat locul 1 la liga și categoriile respective în cadrul altor turnee similare din țară și peste hotare. La categoria veterani începând cu +45 ani, au voie să participe cei care îndeplinesc condiţia de varstă +45 ani. Arbitrul principal al competiției și câte o persoană responsabilă a delegației din fiecare țară vor monitoriza strict corectitudinea de înscriere la turneu.
Nota:
Pentru Liga A, B si C toți sportivii din Moldova trebuie sa fie legitimați la FBM cu permisiunea medicală actualizată sau să prezinte o declaratie pe propria raspundere privind starea sa de sanatate.
Toti jucatorii din străinatate care participă la turneu trebuie sa aiba o adeverinta medicală din care sa reiasa ca sunt apti sa joace badminton și să prezinte o declaratie pe propria raspundere privind starea sa de sanatate.
Desfășurarea și condițiile de petrecere a turneului:
Sistemul de joc va fi minim 2 seturi din 3 pana la 21 puncte
Concursul se va desfăşura pe grupe de câte 4-6 jucători sau echipe. Din fiecare grupă primii 2 vor trece mai departe pe un tabel eliminatoriu de unde se va stabili cel mai bun concurent/echipă la fiecare probă şi categorie în parte.
Un concurent poate participa la maxim 3 probe.
Mingea oficială de joc este YONEX MAVIS 350 cu dungă verde şi este pusă la dispoziţie de către participanți.
Mingea de pană are prioritate și poate fi folosită începând cu categoria B, numai dacă cel puțin unul dintre jucători (echipe) o pune la dispoziție pentru toată durata meciului și nu va fi schimbată cu plastic până la sfârșitul partidei.
Taxe și codiții de participare
Taxa de participarela toate 3 probe este de 250 MDL, și 100 MDL cîte o proba (pentru fiecare jucător din echipa de dublu) și se va achita la sală, înainte de începerea competiţiei
Taxa de participare pentru membrii Federației de Badminton a Moldovei și a veteranilor peste 55 ani este cu reducere de 20 % la fiecare categorie
Neprezentarea pe teren peste 5 minute dupa anuntarea jucătorului se va echivala cu înfrângerea acestuia cu scorul 0:21 / 0:21.
Jucătorul sau perechea care a pierdut jocul va juriza următorul meci
Participanții turneului sunt admisi pe teren doar cu echipamentul și în vestimentația corespunzătoare acestui sport, fiind respectate cerintele funcționale și estetice.
Participanții cu comportament incorect și neadecvat vor fi eliminați de pe teren dupa prima prevenire
Toţi participanţii trebuie să posede copia (xerox) a buletinului de indentitate sau alt document care îl poate înlocui
Sunt admişi numai sportivii care nu au consumat substanţe interzise de WADA/IOC în ultimii 5 ani.

Variante de cazare
În vederea cazării oaspeților și a jucătorilor de peste hotare se preconizează rezervarea locurilor în hotelul situat pe strada Lomonosov 61/9. Sunt puse la dispoziție apartamente cu o cameră, având în componență sa antreu, balcon și bucătărie a câte 1, 2 sau 3 locuri (preț 30 euro/camera). Se propun și variante de cazare cu prețuri de 8, 12, 18, 24 euro/camera.
Persoana de contact : Ursu Marcel, tel +373 69 276 616

Datele cu privire la desfășurarea banchetului și a programului cultural vor fi precizate.

Prezentul regulament serveşte drept invitaţie la concurs.

Vă aşteptăm cu drag la Chişinău!!!

Add Comment

Moldavian
Badminton Federation
R.Moldova, Chisinau
Tel. (+373 22) 276227