Loading Evenimente

« Toate Evenimente

 • Acest eveniment a trecut.

IARNA CHISINAU 2018

decembrie 29, 2017 @ 8:00 am - 5:00 pm

Eveniment Navigation

Regulamentul Campionatului Internațional de Badminton “Iarna 2018”

Federaţia de Badminton din Republica Moldova are onoarea să vă invite la Campionatul Internațional de badminton “Iarna – 2018”, organizat în perioada 19-20 ianuarie 2018. Pentru a extinde numărul de participanți la această competiție, invitaţia este adresată tuturor pasionaților de badminton: profesioniștilor, începătorilor și veteranilor.

 1. Scop şi obiective
  – Promovarea culturii fizice şi a sportului, a modului sănătos de viaţă pentru tineri și sportivii amatori de orice vârstă;
  – Incurajarea tinerilor în practicarea badmintonului;
  – evidențierea celor mai valoroşi sportivi amatori și veterani pe categorii de performanțe din R. Moldova;
  – perfecţionarea măiestriei sportive și consolidarea colaborărilor și a prieteniei între cluburile de badminton din țară și peste hotare;II. Perioada şi locul de desfăşurare a competiţiilor
  Campionatul Internațional de badminton “Iarna – 2018” se va desfășura in complexul sportiv universitar USMF, de pe str. N. Testemiţanu, 24/5.
  Data: 19-21 ianuarie 2018, conform Calendarului activităţilor sportive naţionale şi internaţionale pentru anul 2018 al Federaţiei de Badminton din Republica Moldova.Coordonator: Marcel Ursu – GSM +373 69 276 616
  Cazarea: Marian Stan – GSM +373 69 111 553

III. Particicipanți
Invitația la această competiție este adresată tuturor iubitorilor de badminton amatori (începători și avansați), veterani și alți jucători. Competiția vă oferă șansa de a vă măsura puterile cu alți jucători din țară și de peste hotare.

IV. Înscriere
Înscrierea la competiţie poate fi făcută la:   http://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=8DE351A4-1F0A-4EB0-994D-784C9B08A71A până la data de 15 ianuarie 2018, ora 23:59. Cererile de înscriere care vor fi expediate după data de 15 ianuarie 2018, ora 23:59 nu vor fi considerate.

V. Programul competiţiei
Vineri, 19 ianuarie, 15:00 – meciurile în grupe și meciurile de pe tabelele eliminatorii la probele: simplu, dublu și dublu mixt.
Sâmbătă, 20 ianuarie, 09:00 – restul meciurilor în grupe şi a meciurilor de pe tablourile principale, inclusiv semifinale.
Duminică, 21 ianuarie, 10:00 – meciurile finale și premierea oficială a câștigătorilor.

VI. Categorii şi probe de concurs
1. PRO (inclusiv jucatorii din ratingul national) : WS, MS, WD, MD, XD.
2. Liga B (amatori avansați) : WS, MS, WD, MD, XD.
3. Liga C (amatori începători) : WS, MS, WD, MD, XD.
4. Veterani 45+ – WS, MS, WD, MD, XD
5. Veterani 55+ – WS, MS, WD, MD, XD
6. Veterani 65+ – WS, MS, WD, MD, XD

Jocurile in toate categoriile se vor desfășura conform sistemului OPEN. Înscrierea în categorii se va face conform performanțelor anterioare, respectului față de jucătorii începători și eticii sportive. Fiecare jucător se va înscrie acolo unde este valoarea lui reală și are posibilitatea să se înscrie la o categorie valorică superioară. Înscrierea intr-o categorie inferioară valorii nu este permisa. Participanții care au obținut în trecut premiul I în liga C și B în cadrul altor turnee similare din țară și de peste hotare, se pot înscrie doar intr-o categorie valorică superioară. Corectitudinea înscrierii in turneu va fi strict monitorizata de arbitrul principal si de un responsabil din partea fiecărei delegații.

VII. Desfășurarea și condițiile de petrecere a turneului:
Sistemul de joc va fi minim 2 seturi din 3 pana la 21 de puncte.
În categoria „PRO” jocurile se vor desfășura conform sistemului „Eliminatoriu”.
În categoria „Veterani 65+, 55+, 45+”, “C”, ‘’B’’,”A” jocurile se vor desfășura conform sistemului „Circular”. Categoria se organizează numai în cazul când sunt înscriși cel puțin 4 participanți. În caz contrar categoriile se unesc.
– Un grup va fi format din 4 – 6 jucători, jocul se va desfășura conform sistemului circular.
– Dacă grupul va fi format din 7 și mai multe persoane, vor fi formate mai multe subgrupe. Din subgrupe vor iesi numai locul 1 și 2, continuînd jocurile în sistemul eliminatoriu. Participanții cu rating național vor avea prioritate, ceilalți care au ieșit din grupe, vor trage la sorți pentru a continua jocurile în sistemul eliminatoriu.
Mingea oficială de joc este YONEX MAVIS 350 cu dungă verde şi este pusă la dispoziţie de către participanți. Mingea de pană are prioritate și poate fi utilizată numai dacă cel puțin unul/una intre jucători/echipe o pune la dispoziție pentru toată durata meciului și nu va fi schimbată cu plastic până la sfârșitul meciului.

NOTĂ: Toți participanții la concurs trebuie să fie legitimați ai FBM sau a cluburilor din strainătate.

IMPORTANT: Toți jucătorii inclusiv cei din strainătate trebuie să prezinte un certificat medical care să confirme ca sunt apți să practice acest sport, și/sau să prezinte o declaratie pe propria răspundere privind starea lor de sănătate.

VIII. Condiţii de premiere:
– Organizatorii competiției vor oferi diplome şi medalii primilor 3 clasaţi la fiecare probă și categorie.

IX. Organizatorii:
Campionatul Internațional de badminton “Iarna – 2018” este organizat de Federaţia de Badminton din Republica Moldova cu suportul Ministerul Tineretului și Sportului si Partenerilor;
Desfăşurarea nemijlocită a competiţiilor este în sarcina Colegiului Principal de Arbitri, aprobat de către Federaţia de Badminton din Republica Moldova.

X. Condiţii de participare:
– Un concurent poate participa la maxim 3 probe diferite, indiferent de categorie.
– Taxa de participare este de 400 MDL(20 EUR)
– 200 MDL (10 EUR) pentru simplu
– 140 MDL (7 EUR) cîte o proba (pentru fiecare jucător din echipa de dublu) și se va achita la sală, înainte de începerea competiţiei.
– Taxa de participare pentru membrii Federației de Badminton a Moldovei este cu reducere la fiecare categorie ( 300 MDL (15 EUR) pentru 3 categorii, 140 MDL (7 EUR) pentru proba simplu și câte 100 MDL (5 EUR) pentu dublu/mixt)
– Sunt admişi numai sportivii care nu au consumat substanţe interzise de WADA/IOC în ultimii 5 ani.
– Cotizația pentru a deveni membru al Federației de Badminton din Republica Moldova este 200 MDL (pentru doritori, numai rezidenti a RM)
– Pentru persoane rezidenti a RM care au ajuns la virsta de pensionar, taxa de participare nu se aplică.
– La cerinta colegiului de arbitri, jucatorul este obligat sa prezinte act de identitate.
– Jucatorul sau perechea care a pierdut jocul va arbitra următorul meci.
– Participanții cu comportament incorect si neadecvat vor fi eliminați de pe teren dupa prima prevenire.
– Neprezentarea pe teren în termen de peste 5 minute după anunțarea jucătorului se va echivala cu înfrângerea acestuia/perechii cu scorul 0:21 / 0:21.
– Participanții turneului sunt admiși pe teren doar cu echipamentul și în vestimentația corespunzătoare acestui sport, fiind respectate cerințele funcționale și normele estetice.

XI. Condiţii de finanţare

– Cheltuelile de transport (cazare, sportivi, antrenori) vor fi acoperite de organizaţiile care efectuează delegarea la acest campionat.
– Cheltuielile pentru desfăşurarea competiţiilor (diplomele, medaliile şi primele băneşti nominalizate conform punctului VIII.) ţin de competenţa Federaţiei de Badminton din Republica Moldova.

XII. Reclamaţii
Toate reclamaţiile pot fi prezentate în formă scrisă Colegiului de Arbitri în zilele competiţionale.

Prezentul regulament serveşte drept invitaţie la concurs.

Vă aşteptăm cu drag la Chişinău şi vă garantăm o experienţă de neuitat plină de bună dispoziţie şi în acelaşi timp de un badminton de calitate!

Detalii

Data:
decembrie 29, 2017
Timp:
8:00 am - 5:00 pm
Eveniment Category:
Moldavian
Badminton Federation
R.Moldova, Chisinau
Tel. (+373 22) 276227